Provningar och aktiviteter

PROVNINGAR

Våra provningar endast 10-12 deltagare för att skapa en intimare provning.

Middag i samband med er provning? Boka via bokningsmodulen eller kontakta oss på bokning@turingeostochvin.se. 

Lördagen 24:e april – 5 ostar, 5 viner 

Vi provar 5 av våra bästa ostar tillsammans med 5 grymma viner från vår vinkällare. En provning där vi grottar ner oss i mötet mellan osten och vinet. Riktigt bra viner utlovas och det kan bli såväl champagne som vita och röda viner.

Provningen riktar sig till den lite mer ost- eller vinintresserade eller den som vill lära sig mer. Provningen kommer hållas i vår restaurang i stora gula huset.

Start kl 16:00, insläpp 15:50, avslut normalt ca 17:30. Pris 750:-. Bokning sker i bordsbokningsmodulen på vår hemsida.

Lördagen 8:e maj – Pinot noir (fullbokad)

En provning där vi fokuserar på vad många anser vara vinvärldens främsta druva, pinot noir. Druvan som man hittar i världens dyraste viner från Bourgogne till mer fruktdrivna viner i Kalifornien och underbara viner från Nya Zeeland. Provningen leds av Frida Brunnström som i 10 år jobbat som sommelier och restaurangchef i Norge åt Geir Skeie som vann Bocuse d’Or 2009.

Provningen riktar sig till den lite mer ost- eller vinintresserade eller den som vill lära sig mer. Provningen kommer hållas i vår restaurang i gula stora huset.

Start kl 16:00, insläpp 15:50, avslut ca 17:30. Pris 750:-. Bokning sker i bordsbokningsmodulen på vår hemsida.

Fredagen 14:e maj – champagnemiddag

Välkomna på en riktigt härlig middag där vi serverar 4 olika champagner från vår källare och köket sätter upp en specialkomponerad meny till vinerna. Ni blir serverade snacks till första champagnen, sedan en 3-rättersmeny och avslutningsvis kaffegodis. Vänligen meddela oss eventuella allergier.

Följande champagner kommer serveras:

  • Paul Clouet Sélection Brut
  • Vilmart & Cie Grande Réserve
  • Möet & Chandon Grand Vintage 2009
  • Deutz Rosé Millésime 2010

Med reservation för att vi helt enkelt får feeling för att byta någon champagne 🙂

Start kl 17:30.  Pris 1395:-. Bokning sker i bordsbokningsmodulen på vår hemsida.

AFTERNOON CHEESE

Söndagen 2:e maj

Boka vår populära afternoon cheese! Ni blir serverade en platå till bordet med champagnevänliga ostar, småplock från köket och något sött att avsluta med. Pris 499:-/ person inklusive ett glas champagne, eller 429:-/ person inklusive ett glas alkoholfritt bubbel. Bokning sker via bokningsmodulen.

Nästa tillfälle är den 2:e maj. Går det inte att boka? Maila oss på bokning@turingeostochvin.se om ni önskar bli uppsatta på väntelista.

VINBORDET

För er som vill njuta av en personlig mat- och dryckesupplevelse erbjuder vi Vinbordet. Ni blir serverade en 4-rätters meny framtagen av våra kockar och våra sommelierer sätter ihop ett vinpaket med bättre viner från vår källare. Menyn startar i vår vinkällare med fördrink. Vi erbjuder Vinbordet både lunch och middag, se nedan för mer info.

Meny:
– Amuse och fördrink
– Förrätt med vin #2
– Varmrätt med vin #3
– Ost med vin #4
– Dessert

Vinbordet lunch

Start kl 14.00 med fördrink, avslut ca 17:00. Pris 1195:-/ pers för 4-rätters lunch med vinpaket. Från 6 personer. Bokningsbart lördagar. Bokning sker på förfrågan till bokning@turingeostochvin.se. Bokningen är bindande.

Vinbordet kväll

Start från kl 17:00, men kan anpassas för ert sällskap. Vi börjar med fördrink i vinkällaren. 
Pris 1695:-/ pers för 4-rätters middag och vinpaket med ännu bättre viner från vår källare. Från 8 personer. Är ni fler än 16 personer offererar vi gärna ett pris. Bokningsbart onsdag – fredag. 

Bokning sker på förfrågan till bokning@turingeostochvin.se. Bokningen är bindande.