Provningar och aktiviteter

Vertikalprovning Barolo och Chablis

Lördag den 28:e november 17:30 

Välkomna på en exklusiv provning med endast 13 platser där vi öppnar riktigt roliga grejer från vår vinkällare. Vi kommer prova olika årgångar av samma producent. Provningen kommer även diskutera klimat och klimatförändringarnas inverkan på vinet. Provningen riktar sig till den lite mer vinintresserade. Provningen kommer hållas i våra gamla lokaler (röda längan på baksidan av stora gula huset). Efter provningen kan fortsätta kvällen och äta vår avsmakningsmeny inspirerad av julens råvaror. Bordsbokning sker även här i bokningsmodulen.

Pris 795:-. Bokning och betalning på via bokningsmodulen på vår hemsida. Anmälan är bindande.

Följande viner kommer provas:

  • Brocard Chablis 1er cru Montée de Tonnerre 2018
  • Brocard Chablis 1er cru Montée de Tonnerre 2013
  • Brocard Chablis 1er cru Montée de Tonnerre 2010
  • Massolino Langhe Nebbiolo 2017
  • Massolino Barolo 2015
  • Massolino Barolo 2011
  • Massolino Barolo Parafada 2011

VINBORDET

För er som vill njuta av en personlig mat- och dryckesupplevelse erbjuder vi Vinbordet. Ni blir serverade en 4-rätters meny framtagen av våra kockar och våra sommelierer sätter ihop ett vinpaket med bättre viner från vår källare. Menyn startar i vår vinkällare med fördrink. Vi erbjuder Vinbordet både lunch och middag, se nedan för mer info.

Meny:
– Amuse och fördrink
– Förrätt med vin #2
– Varmrätt med vin #3
– Ost med vin #4
– Dessert

Vinbordet lunch

Start kl 14.00 med fördrink, avslut ca 17:00. Pris 1195:-/ pers för 4-rätters lunch med vinpaket. Från 6 personer. Bokningsbart lördagar. Bokning sker på förfrågan till bokning@turingeostochvin.se. Bokningen är bindande.

Vinbordet kväll

Start från kl 17:00, men kan anpassas för ert sällskap. Vi börjar med fördrink i vinkällaren. 
Pris 1695:-/ pers för 4-rätters middag och vinpaket med ännu bättre viner från vår källare. Från 8 personer. Är ni fler än 16 personer offererar vi gärna ett pris. Bokningsbart onsdag – fredag. 

Bokning sker på förfrågan till bokning@turingeostochvin.se. Bokningen är bindande.

 

SKALDJURSKVÄLL

Fredag 13:e november från 18:00 

Välkomna på en kväll med ost, skaldjur och kanske ett glas champagne eller två. Vi kommer servera en skaldjursplatå och utvalda ostar från saluhallen. Massor med chablis och champagne på glas under kvällen. Kom, det kommer bli grymt! Bokning sker via bokningsmodulen. 

Skaldjurskvällen är i nuläget fullbokat, men maila oss gärna på bokning@turingeostochvin.se för att bli satt på väntelista. 

Pris 695:-/person. I priset ingår skaldjursplatå och ostbricka.

 

AFTERNOON CHEESE 1:a ADVENT 

Söndag 29:e november

Söndagen den första advent dukar vi upp för en Afternoon Cheese. Det kommer att serveras champagnevänliga ostar, småplock från köket och något sött att avsluta med. Pris 499:- / person inklusive ett glas bubbel. Bokning via bokningsmodulen. 

 

MELLANDAGAR

Måndag 28/12, Tisdag 29/12, Onsdag 30/12 

Under mellandagarna kommer vi att servera vår trerätters helgmeny, där ni startar med förrätt, väljer sedan mellan kött/fisk/veg till varmrätt och avslutar med dessert eller ostbricka med våra finaste ostar. Vi serverar både vin och champagne på glas till extra bra priser. Pris: 339:-/ pers. Bokning sker via bokningsmodulen.