Saluhallen

VÅRA OSTAR

Vår ostdisk rymmer ett 100-tal ostar av riktigt hög kvalitet. Alla stora ostländer i Europa finns representerade även om vi hyser extra kärlek till de fantastiska ostarna från Frankrike och Schweiz. Många av våra ostar är hantverksframställda och produceras av småskaliga mejerier eller produceras direkt på gårdsmejerier. Vi är också extra stolta att representera Fromagerie Tourrette, en av Frankrikes få affineurer med otroliga ostar som varsamt mognadslagras i deras ostkällare i Strasbourg.  Här listar vi ett urval av våra ostar med viner vi tycker passar särskilt bra.


Bageriet är för tillfället stängt – beräknas öppna åter i slutet av januari 2021

BAGERI

I det lilla röda huset bakom Vindhammar ligger vårt egna lilla bageri. Här bakar vi framförallt surdegsbröd men även kakor och andra sötsaker till både saluhall och restaurang. Vi bakar i liten skala så hör gärna av er och förbeställ om ni vill vara säkra på att få med er bröd hem. Bröd finns normalt tisdag t.o.m. lördag om inget har gått snett eller tagit slut.  Vi använder i möjligaste mån ekologiska ingredienser och lokalt mjöl.


KÖTTDISK

I vår köttdisk hittar ni alltid färskt kött. Ni hittar såväl gårdsbestämt svensk nötkött som importerat premiumnötkött från Skottland, USA och Australien. Vi har också ett sortiment av vilt och annat fryst kött.


MAT FÖR AVHÄMTNING

OSTBRICKA med våra finaste ostar

Ostbricka med sju ostar samt kex och marmelad. Vi väljer våra bästa ostar till en härlig och snyggt presenterad ostbricka att njuta av en hel kväll. Vi ger er även gärna vinrekommendation.

PRIS: 5-6 personer: 899:-, 8-10 personer, 1399:-

Beställning senast kl 14 dagen innan avhämtning.

DELITALLRIK FÖR 2 PERSONER

Osttallrik med fyra ostar och en marmelad samt en charktallrik med tre charkuterier och oliver. Vi tar inte emot förbeställningar på enstaka delitallrikar, däremot finns de klara att hämta i vår take away-kyl på fredagar och lördagar. Övriga dagar gör vi såklart åt er på plats.

CHARKTALLRIK: 119:-

OSTTALLRIK: 179-199:- (beroende på vilka ostar vi väljer för dagen)

DELITALLRIK FÖR 6 PERSONER ELLER FLER

Osttallrik med tre ostar, charktallrik med tre charkuterier + kex, marmelad och oliver.

PRIS: 139:-/PP

Beställning senast kl 14 dagen innan avhämtning.

ÖVRIGT FÖR AVHÄMTNING

  • Pizzakit för 3-4 personer, 289:-. Nya varianter på pizzakitet dyker upp varje eller varannan vecka. Så vår FB/Instagram.
  • Pastakit för 4 personer. Pasta med tomatssås, chorizo, penne och parmesan. 15 minuters tillagning. Pris 269:-

Allergi eller överkänslighet? Tveka inte att fråga om innehåll och allergener. Ring eller maila så hjälper vi er gärna! Med reservation för slutförsäljning


EXKLUSIV KÖKSUTRUSTNING

Vi är återförsäljare för några av världens främsta varumärken inom köksredskap via generalagenten Sundqvist.

Sundqvist är en generalagent som förser svenska marknaden med köksredskap inom premiumsegmentet för att skapa matlagningsglädje för såväl proffskocken som hemmakocken. Sundqvists historia började 1963 och idag har vi totalt 12 olika varumärken i vår portfölj. Vi är Sveriges ledande experter på japanska knivar. Ända sedan starten har högsta kvalitet och största engagemang varit de centrala begreppen i verksamheten. Och så kommer det att förbli. Läs mer här.